icon_widget_image Str. Nicolae Iorga Nr. 24, Ap.1, Brașov, România icon_widget_image 0751.227.885 icon_widget_image ruxandra@decentpm.ro icon_widget_image administrare@decentpm.ro
  /  Tranzactii imobiliare   /  Apartamentele din Drumul Poienii rămân cele mai bine cotate din Brașov

Apartamentele din Drumul Poienii rămân cele mai bine cotate din Brașov

Într-un oraș cu o piața rezidențială dinamică, asemeni Brașovului, intervin diferențe mari de prețuri în funcție de poziționare. Astfel, în timp ce unele cartiere sunt mai bine cotate și propun un preț pe metru pătrat mai mare, altele vin cu oferte mai accesibile.

De obicei, prețurile maximale sunt frecvente în zona centrală și scad pe măsură ce ne apropiem de periferie. Aceasta este abordarea clasică, totuși poate să nu fie valabilă în toate cazurile. Brașovul, dar și alte orașe mari din țară se extind, așa că, în zonele periferice apar cartiere noi cu unități locative moderne care pot depăși prețul mediu pe metru pătrat.

În Brașov, Drumul Poienii rămâne cartierul cu cele mai scumpe apartamente, în ciuda unei contracții trimestriale a prețului mediu de 3,6%, conform unei analize Imobiliare.ro.

Astfel, prețul mediu pe metru pătrat în cartier a încheiat anul 2020 la 1.740 EURO.

Pe poziția secundă în topul celor mai scumpe cartiere din Brașov se clasează zona Schei-Stupini, cu un preț mediu pe metru pătrat de 1.440 EURO.

Zona Central-Brașovul Vechi-Blumana-Aurel Vlaicu se poziționează abia pe poziția a treia. Prețurile apartamentelor din zonă s-au apreciat cu 2,4%, ajungând la o medie de 1.340 EURO pe metru pătrat util.

Centrul Istoric-Centrul Civic-Utracentral-Dealul Cetății, practic zona 0 a Brașovului se clasează doar pe cea de-a patra poziție în topul prețurilor. Deși a marcat o apreciere de 1,3% în ultimul trimestru din 2020, prețul mediu pe metru pătrat nu a 1.340 EURO.

Ultima poziție este ocupată de zona Tractorul – 13 Decembrie cu o medie de preț de 1220 EURO pe metru pătrat, după o creștere de 2,2% în T4 din 2020.

Clasamentul prețurilor din Brașov nu mai ține cont de paradigma clasică, zona centrală și ultracentrală fiind cotate la prețuri net inferioare celor practicate în cel mai scump cartier din oraș.

Adaugă un comentariu