icon_widget_image Str. Nicolae Iorga Nr. 24, Ap.1, Brașov, România icon_widget_image 0751.227.885 icon_widget_image ruxandra@decentpm.ro icon_widget_image administrare@decentpm.ro

DecentPM®

Aspecte juridice și legislative în Property Management: Ghid pentru proprietarii de bunuri imobiliare din Brașov

Atunci când vine vorba de property management, este important să aveți o înțelegere solidă a aspectelor juridice și legislative care guvernează acest domeniu. Cunoașterea legilor și a reglementările relevante îți poate proteja interesele și te poate ajuta să eviți problemele juridice. Echipa Decent Property Management ți-a pregătit o listă cu câteva aspecte juridice și legislative esențiale în industria imobiliară din Brașov. 

1. Obligațiile contractuale între proprietar și manager de proprietate

Conform legii, relația dintre proprietar și manager de proprietate este reglementată de un contract de property management. Acest contract ar trebui să specifice în mod clar obligațiile și responsabilitățile ambelor părți, inclusiv termenii și condițiile, drepturile și obligațiile financiare, durata contractului și procedurile de reziliere. Este important să aveți un avocat specializat în domeniul imobiliar pentru a vă asigura de respectarea tuturor cerințelor legale contactuale.

2. Reglementările privind închirierea proprietăților

Închirierea proprietăților imobiliare este guvernată de legi și reglementări specifice. Acestea includ aspecte legate de drepturile chiriașilor, drepturile proprietarilor, drepturile de trecere și inspecția proprietăților, regulile privind depozitele de garanție și procesele de evacuare. Este important să vă familiarizați cu aceste reglementări și să le respectați în mod corespunzător pentru a evita litigiile sau sancțiunile legale.

3. Legislația privind sănătatea și siguranța proprietăților

Pentru a proteja sănătatea și siguranța chiriașilor, există reglementări stricte în ceea ce privește calitatea aerului, apa potabilă, siguranța electrică, instalarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon, precum și respectarea standardelor de construcție și de igienă. Efectuarea inspecțiilor regulate și de întreținere adecvate sunt esențiale pentru a asigura conformitatea cu aceste reglementări.

Aspectele juridice și legislative în property management sunt esențiale pentru proprietarii de bunuri imobiliare. Scapă de grija acestor elemente legislative și lasă-ne pe noi să te ajutăm cu managementul proprietății tale imobiliare din Brașov. Echipa Decent Property Management este la un click distanță de tine!

Adaugă un comentariu